Çar. May 22nd, 2019

Facebook Gizlilik Ayarları Güncelleme

Günümüzde, çok sayıda Facebook kullanıcısı bulunmaktadır. Bu kullanıcılar, gizliliği konusunda endişelidir. Facebook gizlilik ayarlarını güncellemek için konumuzu takip edebilirsiniz.

Uygulamaların hesap erişimini engelleyin

Ayarlar => Uygulamalar bölümünden, Facebook hesabınıza erişen uygulamaları görebilirsiniz. Muhtemelen izin verdiğiniz uygulamaları hatırlayacaksınız. Ancak burada tanımadığınız uygulamalar olabilir. Ondan dolayı yanındaki “X” simgesine tıklayarak, o uygulamaların erişimini kaldırabilirsiniz.

Bazı uygulamalar diğer uygulamalardan daha fazla erişim kullanmaktadır. Bu uygulamaların erişimi hakkında endişeleniyorsanız, uygulamanın yanındaki kalem resmine tıklayın ve bu uygulamanın hesap erişimini kısıtlayın.

Daha önce onayladığınız ancak şimdi kullanmadığınız uygulamalar varsa, onu kaldırmaktan çekinmeyin. Unutmayın bunları kaldırmak facebook hesabınıza zarar vermezler.

Arkadaşlarınızın uygulamalara erişimini engelleyin

Uygulamalarınızı biraz aşağı kaydırırsanız, arkadaşlarınızın erişebileceği ortak uygulamaları görebilirsiniz. Bir arkadaşınıza uygulama erişimi verirseniz, arkadaşlarınız kişisel bilgilerinizi görebilir.

Bu kutulardan, arkadaşlarınızın görebileceği kişisel bilgilerinizi ayarlayabilirsiniz. Mümkünse hepsini kaldırın. Bu güvenliğiniz açısından daha yararlı olacaktır.

Hesabınızı devre dışı bırakın

Hesabınızı devre dışı bırakmak oldukça kolaydır. Bu işlemler sırasında facebook hesabınızda herhangi bir zarar görmez. Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, hesabınız tüm facebook sayfalarından kaldırılır. Aktif ederseniz geri sayfalarda görünür. Kesinlikle bilgileriniz, resimleriniz silinmez.

Hesabınızı dondurduktan sonra, 1 tık ile hesabınıza geri dönüş yapabilirsiniz.

Hesabınızı dondurmak istiyorsanız, Ayarlar => Genel => Hesabı yönet bölümüne giriş yapın. Öncelikle doğrulama yapmak için parolanızı girersiniz. Daha sonra hesabınızı dondurmak ile ilgili bir uyarı sayfası ile karşılaşırsınız. Ayrıca hesabınızı dondurmak için 1 neden söylemek zorundasınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra devre dışı bırak butonuna basın. Otomatik olarak hesabınızdan çıkış yapacaksınız. Artık hesabınız devre dışı kalmıştır. Sizi arkadaşlarınız bile göremezler. Tekrar giriş yapar ve onaylarsanız hesabınız eskisi gibi aktif hale gelecektir.

Hesabınızı Silin

Facebook, hiçbir kullanıcısını kayıp etmek istemiyor. Sizi hesabınızı silmeniz konusunda bayağı bir zorlayacaktır.

Facebook hesabınızı silmeye karar verdiyseniz, ilk yapacağız hesap bilgilerinizi yedeklemek olacaktır. Facebook size hesap bilgilerinizi zip olarak verecektir. Böylece anılarınız silinse dahi bilgisayarınızda kalacaktır. Ayarlar => Genel bölümüne giriş yapın. Daha sonra “Facebook verilerinizin bir kopyasını indirin” seçeneğini seçin. Ardından “Arşivi başlat” bölümüne tıklayın. Profiliniz eski, ve çok sayıda fotoğrafınız varsa bu biraz zaman alabilir.

Yedeklemeyi yaptıktan sonra buraya tıklayarak facebook hesabınızı silebilirsiniz.

Hesabımı sil bölümüne basmanız yeterlidir. Belirli bir güvenlik sorularından sonra hesabınızın silinme talebi başlayacaktır.

Facebook sizin geri geleceğinizi düşündüğünden dolayı hesabınızı 90 gün askıda tutacaktır. Hesabınıza 90 gün boyunca giriş yapmayın aksi taktirde silme işlemi iptal olacaktır. 90 gün sonunda facebook hesabınız tamamen silinecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.